Huippuliiga premiéra

Kdo ještě nezaslechl tento jazykolam, tak Huippuliiga je název nejvyšší finské ligy. Letos je kvůli MS její program nahuštěn do začátku sezóny, za tři týdny bude hotovo. Sprint-long-middle a finálový middle s hendikepovým startem. V sobotu 20. dubna jsme zahájili sprintem v Helsinkách. Očekával se zajímavý závod s těžkými volbami na dlouhých postupech, ale nakonec to byl jen takový obyčejný lehký sprint. Možná proto jsem byl jak "vyhozený z kolejí" a na trati dělal zbytečné kličky a neustále váhal. V cíli jsem pak ztrácel půl minuty a skončil na 4. místě. Mapa a GPS tracking všech závodníků. Závod přenášela i finská televize (záznam zde), ale oproti tomu, co vyrabí produkce v ČR, to byla slabota. Mnohem zajímavější trať i průběh nabídlo o víkend švédské sprintové mistrovství (GPS tracking).

Naštěstí víkend nebyl jen o jednom běžeckém sprintu. Ze série závodů a tréninků byl třešničkou na dortu hromaďák, který se běžel na mapách ze severského mistrovství 2009 tzv. NOM. Pamatuji si to jako překrásné závody a bohužel i poslední severské mistrovství vůbec, které pak nahradila nedomyšlená "Nordic Tour". NOMu 2009 jsme zúčastnili s Bingem a Betem a dokonce urvali 6. místo ve štafetě (za každou zemi mohou běžet 3 štafety!).(Viz článek).

Na tento hromaďák se vydala mezi muže i Minna Kauppi. Bohužel musím přiznat, že jsem se orientoval tak dobře, že jsem ji třikrát musel dobíhat 😉 Prchající vyplašený zajíc bělák v závěru trati byl pak snad jen poslední symbolickou tečkou za dlouhou zimou. A nebo promarněnou příležitostí k pořádné masné večeři. Oh, jak je ve Finsku draho… :chef:

Categories: Orienteering | Tags: | Leave a comment

Post navigation

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.